Resultaten voor voorwaarden om een huis te kopen

voorwaarden om een huis te kopen
Kopen, huren en lenen Nieuws pers Notaris.be. icon-calculate. icon-adressbook.
3 september 2020 Huwen en een huis kopen. Voor koppels zijn het allebei grote stappen in het leven. Is er een verschil als je eerst trouwt en vervolgens een huis koopt. Waarom moet je na het compromis nog even wachten om de notariële akte te tekenen? 25 augustus 2020 Een woning kopen is voor veel mensen een spannende stap in hun leven. Een stap waarbij ze ook wat geduld aan de dag moeten leggen.
Registratierechten voor eigen woning naar 6 % in Vlaanderen AXA Bank blog.
Energiezuinig renoveren extra beloond. Wie ingrijpende energetische renovatiewerken plant en ook uitvoert binnen de vijf jaar na de aankoop, betaalt in plaats van 6% slechts 5% registratierechten. Het gaat dan om renovaties waarbij de verwarming, koeling, luchtcirculatie. volledig wordt vervangen en minstens 75 procent van de buitenschil wordt nageïsoleerd. Als bewijs voor deze ingrijpende energetische renovaties ontvangt u ook een energieprestatiecertificaat. Dat is één van de voorwaarden om het verlaagde tarief te behouden. De vrijstelling voor een bescheiden woning komt dan neer op een korting van 4.800 in plaats van 5.600 euro, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het percentje minder registratierechten. Een voorbeeld uit de praktijk: Sven en Kaat. Laten we het voorbeeld nemen van Sven en Kaat uit onze bouwgids. Dit jonge gezinnetje met 2 kinderen en plannen voor een derde heeft een leuk huis op het oog, maar er is wel wat werk aan: een renovatie van de dak, vloer en muurisolatie en de ramen moeten worden vervangen door ramen met hoogrendementsbeglazing.
Een huis hamsterhuren in plaats van te kopen NIBC Direct.
Daarentegen is huren vaak goedkoper dan een woning kopen en daar geld voor lenen, ook al ontvangt u een fiscaal voordeel voor de hypothecaire lening die u afsluit. Het geld dat u uitspaart door te huren, kunt u opzij zetten op een spaarrekening, om zo een geldreserve op te bouwen om later uw droomwoning te kopen.
Hamsterhuren en huurkopen: alternatieven voor jonge gezinnen? Investr.be.
Zij kijken nu niet alleen tegen hoge vastgoedprijzen aan, hun lening wordt ook duurder. Daar komt nog eens bovenop dat de Nationale Bank onlangs besliste om de toekenningsvoorwaarden voor hypothecaire leningen te verstrengen. De eigen inbreng die banken eisen, lopen gemakkelijk op tot 20 procent van de aankoopsom van een woning. Voor een kleine starterwoning van bijvoorbeeld 250.000 euro is dat 50.000 euro en daar zijn notariskosten en registratie nog niet inbegrepen. Alternatieve wegen naar een eigen woning. Gelukkig bieden zich alternatieven aan waardoor jonge stellen op termijn toch nog een eigen woning kunnen kopen: huurkopen en hamsterhuren.
Blog Groep Huyzentruyt.
Wanneer je beslist om te investeren in vastgoed, wil je natuurlijk kunnen vertrouwen op de expertise en de knowhow van jouw ontwikkelaar. Groep Huyzentruyt schenkt ook dit jaar geld aan sos kinderdorpen. Voor het tweede jaar op rij steunt projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt de organisatie SOS Kinderdorpen. Lees hier het volledige artikel! GH'er' aan het woord: Kaat Decock, Directeur Projectontwikkeling. Hoe ziet de toekomst eruit in 2025? Directeur Projectontwikkeling Kaat Decock wil Groep Huyzentruyt dé referentie maken in betaalbaar wonen. Lees hier meer! Nieuwe strategie moet omzet Groep Huyzentruyt verdubbelen tegen 2025. Thomas Van Poucke, voormalig Directeur Sales en Marketing, volgt Philippe Huyzentruyt op als nieuwe CEO van Groep Huyzentruyt. Een woning kopen: wat verandert er dit jaar op fiscaal vlak?
Sociale woningen te koop KLEMO.
Om een sociale woning te kunnen kopen, moet je bij inschrijving en bij toewijzing voldoen aan enkel voorwaarden.: je bent meerderjarig. je mag geen.: volle eigenaar zijn of volledig vruchtgebruik hebben van een woning of bouwgrond ook al is dat maar gedeeltelijk.
8 dingen die niemand je vertelt wanneer je een huis koopt Dewaele Dewaele.
Klanten aan het woord. Life @ Dewaele. Pand in de kijker. Regio in de kijker. 28 /08/19 8 dingen die niemand je vertelt wanneer je een huis koopt. Wanneer je van plan bent om een huis te kopen, zijn er minstens 1001 zaken waar je rekening mee moet houden. Daarom durven er nogal zaken zijn die je over het hoofd kijkt omdat je ze simpelweg niet weet! Daarom spraken wij met enkele experts woningkredieten: zij vertelden ons met veel plezier de belangrijkste zaken die jij zéker niet mag vergeten wanneer die spannende tocht naar je eigen stekje van start gaat! 1 Durf verschillende banken tegen mekaar uitspelen. En dit is al meteen een belangrijke eerste stap! Want ondanks dat er weinig banken zijn die je dit letterlijk zullen aanraden, moet je weten dat je dit zeker moet doen om het onderste uit die rentekan te halen. Wil je eigenlijk lenen bij jouw eigen bank, maar krijg je een voordeliger tarief bij de concurrent? Aarzel dan niet om met deze offerte naar jouw persoonlijke bank te stappen: de kans is heel groot dat ze een effort ondernemen en hier toch nog onder gaan, zodat ze jou als klant kunnen bijhouden!
8 dingen die niemand je vertelt wanneer je een huis koopt Dewaele Dewaele.
Want zon huis of appartement kopen, helemaal van jezelf Dat is toch wel behoorlijk spannend en een fantastische stap in je leven, vind je niet? Vergeet daarom zeker niet om er met volle teugen van te genieten, tussen al die keuzestress, die spanning en dat verhuizen door. Want weet je wat? Soms moet je gewoon even stilstaan in het midden van alle chaos en vol bewondering naar die gevel van dat thuisje kijken. Het is tenslotte JOUW gevel! Hopelijk heb je hier al iets van opgestoken en kan je nu weer met volle moed verder. Heb jij hier nog vragen over? Aarzel dan niet om ons te contacteren: onze makelaars staan je met veel plezier bij in het volledige verhaal! Categorieën: Tips trends. Wil je nog meer tips ontdekken? Volg ons op sociale media of lees onze blog! Volg ons op Facebook Lees de blog. Huis of appartement? 8 tips voor een supervlotte verhuis! 15 stadia waar je door moet vooraleer je een huis koopt. Klanten aan het woord.
Huis kopen in België: waarop moet u letten Financieel: Hypotheek.
De grootste kostenpost is echter de registratie van de aankoop, die 10% van de totale koopprijs vormt! Het is ook mogelijk om een woning op een veiling te kopen, waardoor u geld kan besparen. Maar dan betaalt u het dubbele aan notariskosten en heeft u slechts één maand om een hypotheek op te nemen en de overdracht te bewerkstelligen. 2010 2020 Serkozy, het auteursrecht tenzij anders vermeld van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Huis kopen in België Veel mensen nemen hun toevlucht naar België. Met name de grensstreek is erg populair onder Nederlanders en er wonen er d. In België een huis kopen Door te emigreren naar België, vertrekt u naar een land die erg veel lijkt op Nederland. De verschillen wat betreft het. Vastgoed een kasteel kopen in Belgie Een huis kopen in België of misschien wel een tweede huis of een kasteel? Een tweede eigen huis lijkt vele mensen wel wa. België: een hypotheek afsluiten bij een Belgische bank Er zijn relatief veel Nederlanders die in België wonen. Zij moeten vaak ook een hypotheek afsluiten, omdat zij daar een. Bereken maximale hypotheek, welke gegevens heb je nodig?
Kopen verkopen Stad Gent.
Wil je een woning kopen of verkopen? Informeer je goed op voorhand en lees zeker de brochures van de notaris. Voor advies kan je altijd terecht bij een woonwijzer in je buurt of bij de Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning. Eigenaar van een perceel of pand? Het Kadaster beheert de eigenaarsgegevens. De Stad Gent biedt hierover geen informatie. Lees meer over Eigenaar van een perceel of pand? Eigenaar van een perceel of pand? Op zoek naar een betaalbare sociale koopwoning? Lees meer over Sociale koopwoningen. Wie in de Stad Gent vastgoed verkoopt, is verplicht om de nodige stedenbouwkundige informatie mee te delen over een bepaalde woning of pand. Lees meer over Stedenbouwkundig uittreksel. Voorkooprecht Vlaamse wooncode. De begunstigde kan gronden en woningen die worden verkocht aankopen tegen de voorwaarden van de kandidaat-koper.
Als alleenstaande een huis kopen?: Nationale-Nederlanden.
Sparen Verzekeren Beleggen Zorgverzekering Hypotheken Lenen Pensioen Advies. Stel je vraag. Als alleenstaande een huis kopen? Dit artikel gaat over Huis kopen binnen Wonen. Voor alleenstaanden lijkt het een hele opgave om een huis te kopen. Ben je een alleenstaande starter en wil jij je eerste huis kopen? Of ben je recent gescheiden en op zoek naar een nieuwe woning? Als single zijn er wel degelijk mogelijkheden om een huis te kopen. En kun je berekenen wat je maximale hypotheek is. In dit artikel nemen we je mee. Hoeveel hypotheek kan je als single krijgen? Voordat je op zoek gaat naar een geschikte woning, wil je weten wat je nu eigenlijk kunt lenen. De hoogte van je hypotheek wordt berekend aan de hand van je persoonlijke en financiële situatie. Afhankelijk van onder andere je inkomen kun je berekenen hoeveel je maximaal kunt lenen. Dit mag niet meer zijn dan 100% van de waarde van de woning. Dit betekent dat je eigen geld nodig hebt om bijkomende kosten zoals kosten koper te financieren.
Overbruggingskrediet Alle info tips over overbruggingskredieten.
Maar hoe snel kan je jouw woning verkopen? Of heb je een overbruggingskrediet nodig? Lees meer 0. Is verkoop van je huis voldoende of overbruggingskrediet nodig? Je staat op het punt om een nieuwe woning te kopen. Maar je huidige woning is nog niet verkocht en dat geld heb je nu eenmaal nodig voor de aankoop van je nieuwe huis. Hoe zeker ben je ervan dat de verkoop van je huis voldoende zal opleveren om je nieuwe huis te kunnen aankopen? Lees meer 0. Je eerste huis kopen: 6 hardnekkige onwaarheden. Een huis kopen is spannend, zeker als het je eerste is. Er spoken waarschijnlijk tal van vragen door je hoofd. In dit artikel rekenen we alvast af met zes pertinente onwaarheden. Lees meer 0. Vragen over een hypotheeklening? Dat begrijpen we. Een hypotheek sluit je ook niet iedere dag af. Laat je daarom bijstaan door een ervaren onafhankelijke kredietbemiddelaar! Maak nu nog een afspraak. Let op, geld lenen kost ook geld.

Contacteer ons